Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Oprez zbog povećanog broja biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila

21.06.2023.
ntvic.ba

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na putevima u Bosni i Hercegovini.Povećan je broj biciklista, motociklista i korsnika električnih romobila, posebno u gradskim zonama, pa se apeluje na učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vozači, na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima. Ako putujete na duže relacije pravite češće pauze. 

U toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta M-17 kroz grad Konjic, zbog čega se u prijepodnevnim satima saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Continue Reading