Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju i pojačan promet vozila

20.06.2023.
ntvic.ba

Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila karakteriše saobraćajnu situaciju u našoj zemlji. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Zbog postavljanja završnog sloja asfalta danas će se, u vremenu od 7 do 19 sati, u tunelu Skela (M-5 Donji Vakuf-Jajce) saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

U toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta M-17 kroz grad Konjic, zbog čega se, u vremenu od 05 do 14 sati,saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Za danas je najavljen početak ardova na izgradnji rasvjete na magistralnom putu M-17.4 kružni tok na izlazu iz Čitluka ka Ljubuškom. U terminu od 08 do 16 sati saobraćat će se usporeno.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima za putnička vozila za sada nema dužih zadržavanja.

Continue Reading