Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Pretežno suh kolovoz, oprez na učestale odrone

09.05.2023.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a skreće se pažnja na učestale odrone. Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Sikola, na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj. U vremenu od 23 sata do 05 sati ujutro kroz tunel će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

U Sarajevu, zbog održavanja javnog događaja u povodu Dana Evrope, danas od 17 sati do sutra (10. maja) do 03 sati ujutro doći će do obustave saobraćaja u ulici Maršala Tita (od semafora kod Vječne vatre do ulice Kulovića).

Zbog neophodnih radova obustavljen je saobraćaj na saobraćajnici koja vodi preko vijadukta Ciglane, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Continue Reading