Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Saobraća se po mokrom kolovozu, radovi na brojnim putnim pravcima

10.05.2023.
ntvic.ba

Saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a posebnu skreću pažnju na učestale odrone. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje, vozače savjetuju da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.novembar i Grab za saobraćaj je zatvorena desna strana autoputa A-1 smjer Lepenica-Tarčin. Saobraća se u dvosmjernom režimu rada lijevom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi na mostu Gorica

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-5 Bihać-Kamenica, zbog čega će se radnim danima u vremenu od 07 do 17 sati saobraćati usporeno, jednom trakom (postavljeni semafori).

Sanacija u tunelu Karaula

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Karaula, na magistralnom putu Žepče-Maglaj, tako da će se od 23 sata do 05 sati ujutro kroz tunel saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Continue Reading