Connect with us

KAKANJ

Dan rudara obilježen i u kakanjskim obdaništima

21.12.2023.
ntvic.ba (A.K.)

U okviru obilježavanja 21.decembra- Dana rudara u JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Madost“ Kakanj upriličena je priredba kojoj su prisustvovali rudari i predstavnici RMU Kakanj. Bila je ovo prilika da se djeca vrtića na kreativan način upoznaju sa zanimanjem rudar i njegovim značajem za sve građane kako Kaknja tako i BIH.

Povodom obilježava Dana rudara, predstavnici RMU Kakanj i rudari tradicionalno su posjetili JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj kako bi upoznali djecu sa rudarskim pozivom i rizicima koje taj poziv nosi sa sobom. Odgajateljice ovog vrtića su zajedno sa djecom pripremile bogat edukativno-zabavni program koji je za cilj imao ukazati čast rudarima koji obavljaju težak i odgovoran posao.

-Uz pjesmu, ples i igru u našem vrtiću obilježili smo 21. decembar – Dan rudara. U ime kolektiva i svih naših mališana svim rudarima želim sretan Dan rudara. Rudari su simbol i sastavni dio našeg grada. Zato je važno da od malih nogu djecu učimo solidarnosti, empatiji i zajedništvu jer su sve to vrline koje krase i koje njeguju naši rudari, istakla je Lejla Jašarspahić- odgajateljica u JU „Mladost“ Kakanj.

Ovakve posjete od izuzetnog su značaja za mališane koji pohađaju ovu Ustanovu kako bi se družili sa rudarima i bolje upoznali sa njihovim zanimanjem, obzirom da je Kakanj rudarski grad. Biti rudar je odgovorno i teško ali i časno zanimanje, poručili su mališani.

Continue Reading