Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima

15.11.2023.
ntvic.ba

U Bosni i Hercegovini jutros je preovladavalo pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Izraženije padavine zabilježene su u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U centralnim i južnim područjima padavine nisu registrovane.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo 11; Gradačac, Široki Brijeg, Tuzla 12; Bijeljina, Livno, Mostar, Sarajevo-Bjelave, Trebinje, Zenica 13; Doboj, Sokolac 14; Banja Luka, Drvar, Prijedor, Sanski Most, Stolac 15; Bihać, Bugojno 16; Neum 19 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na visokim planinama je moguć slab snijeg. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjverozapadnim područjima Bosne, a prema kraju dana i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Prije podne su povremeno mogući jaki udari vjetra. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14, na jugu zemlje do 18 °C.

Continue Reading