Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, povećana opasnost zbog odrona

15.11.2023.
ntvic.ba

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost zbog odrona. 

Na dionicama Bosanski Petrovac-Ripač i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, te ponegdje u jugozapadnim krajevima, skreće se pažnja na jak vjetar. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje, vozačima se savjetuje opreznija vožnju, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta M-17 Bilješevo-Lašva, zbog čega će se svakog dana (osim nedjelje) od 08.00 do 16.30 sati saobraćati usporeno, jednom trakom.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), zbog čega je svakog dana, od 07.30 do 16.00 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Semizovac-Olovo-Kladanj (na nekoliko lokacija) i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćio je BIHAMK.

Continue Reading