Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Danas u BiH oblačno sa slabim padavinama

31.01.2023.
ntvic.ba

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima se očekuju slabe padavine. Povremeno će padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. U Hercegovini, uglavnom umjerena naoblaka sa slabim padavinama na sjeveru.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6, na jugu do 10 stepeni.

U naredna tri dana oblačno sa padavinama

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima prolazno slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 10 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, u višim područjima slab snijeg. Padavine se očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab, prije podne jugo, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 10 stepeni.

U petak u Bosni i sjeveru Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Continue Reading