Connect with us

KAKANJ

Fondacija Muharem Berbić najavljuje intenzivne aktivnosti u 2024. godini

25.01.2024. godine
ntvic.ba (I. Š.)

Fondacija Muharem Berbić u protekloj 2023. godini realizovala je brojne značajne projekte. I tekuća godina za uposlenike i Klub prijatelja FMB biće radna i zanimljiva, a već sada, na samom početku godine krenuli su sa realizacijom redovnih ali i novih projekata i aktivnosti.

Iako na području općine Kakanj djeluju relativno kratko vrijeme, Klub prijatelja Fondacije Muharem Berbić radi punim intenzitetom. Uprkos brojnim izazovima sa kojima su se susretali u predhodnoj godini, uposlenici poručuju da neće odustati od svog djelovanja. U 2023.godini ova je fondacija realizovala značajne projekte na koje su, kažu, veoma ponosni.

– Prošle godine imali smo dosta manjih i većih projekata. Ono što posebno mogu izdvojiti je projekat „cyber world II „ u kojem su učestvovali učenici srednjih škola. Pored toga realizovali smo projekat „Dani filantropije“ u okviru kojeg smo organizovali koncert Armina Muzaferije a već je prepoznatljiva i naša aktivnost „Kafa sa psihologom“ koju realizujemo u saradnji sa psiho-studiom „Brodlija“. Tu si i različite promocije knjiga. Moram napomenuti da su sve aktivnosti podržane od strane Općine Kakanj kojoj se ovim putem i zahvaljujem, kazala je Nermina Ohranović, asistent u radu u FMB

Početkom nove 2024. godine u FMB krenula je realizacija i novih ideja i projekata kao i nastavak realizacije već postojećih aktivnosti.

– U toku 2024. godine već na početku imamo u planu da realizujemo jedan ciklus radionica gdje smo preko projekta ostvarili sredstva za kupovinu šest šivaćih mašina. Radionice će se realizovati u saradnji sa UŽ“Trst“ iz Tršća i biti će besplatne. Tu su još i logopedski tretmani a namjera nam je da uvedemo i fizioterapeutske tretmane za korisnike kojima će to biti potrebno, kazala je Nermina Ohranović, asistent u radu FMB

Klub prijatelja Fondacije Muharem Berbić okuplja vrijedne i kreativne ljude. I u narednom periodu će nastaviti da svojim trudom, realizacijom vlastitih ideja i projekata učvrste djelovanje fondacije na području općine Kakanj kao i da sebi na ovaj način obezbjede egzistenciju. Važno je da lokalna zajednica i u narednom periodu da svoj doprinos, podrži rad fondacije, ali i da građani nastave biti dio priče o humanosti i solidarnosti. Uz sve druge sadržaje i mogućnosti vrata kafića u Fondaciji Muharem Berbić, koji nudi najbolju kafu, za sve dobre ljude uvijek su otvorena! 

Continue Reading