Connect with us

BIH

FZZZ: Uskoro objava novih javnih poziva

09.03.2023.
ntvic.ba

Federalni zapod za zapošljavanje danas je saopćio da je Upravni odbor ovog zavoda na sjednici održanoj 7.2.2023. godine, između ostalog, donio odluke o usvajanju Programa sufinansiranja zapošljavanja 2023 i Programa sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2023.

Iz Federalnog zavoda ističu da su u toku intenzivne pripreme za realizaciju ovih programa, a otvaranje javnih poziva i dostupnost online obrazaca na web portalu Zavoda očekuje se uskoro. O tačnim terminima otvaranja javnih poziva korisnici će biti blagovremeno obavješteni.

Također, napominju da su poslodavci i nezaposlene osobe koji namjeravaju učestvovati u mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2023. godine u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnih poziva. Nakon tog roka registriranje više neće biti moguće.

Pozivaju sve potencijalne korisnike, poslodavce i nezaposlene osobe, da redovno prate web stranicu Federalnog zavoda za zapošljavanje kako bi blagovremeno bili obavješteni o tačnom terminu otvaranja javnih poziva, te da se registriraju na vrijeme na web portalu Zavoda.

Do otvaranja javnih poziva tekstovi programa su dostupni na web stranici Zavoda na sljedećem linku.

Continue Reading