Connect with us

KAKANJ

I ove godine u Kaknju organizovana Škola tenisa

04.07.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Već godinama se u Kaknju radi na popularizaciji tenisa, posebno kod najmlađih uzrasta. I tokom ovog ljeta u Kaknju je organizovana Škola tenisa. Ove godine, školu pohađa oko deset polaznika, koji na treninzima uče osnovne vještine tenisa.

Ovogodišnja škola tenisa u Kaknju trajat će dva mjeseca i organizirana je u skladu sa programom Svjetske teniske organizacije. Ovu školu još prije nekoliko godina je pokrenuo dugogodišnji sportski radnik Taib Bjelopoljak. Inače, treninzi se održavaju tri puta sedmično, te sve protiče u najboljem redu.

-Školu tenisa ja sam prvi put organizirao 2014. godine i  ona se održava po programu Svjetske teniske organizacije. Nama kao profesionalnim trenerima se preporučuje da mi održimo određeni broj časova besplatno djeci, s ciljem razvoja tenisa, istakao je Taib Bjelopoljak, voditelj Škole tenisa.

Kako ističe Bjelopoljak, njegov je cilj da svoje znanje i dugogodišnje iskustvo prenese ne samo djeci nego i mladim ljudima koji žele da se intenzivnije posvete tenisu i njegovoj afirmaciji u Kaknju.

-Ja sam još uvijek jedini profesionalni trener tenisa sa zvaničnom licencom u Kaknju. Dok još mogu ja ću raditi, ali bih volio da pronađem nekog mlađeg koji će nastaviti mojim stopama. Objektivno govoreći u Kaknju tenis zaostaje u odnosu na ostala mjesta koja su manja od Kaknja, naglasio je Bjelopoljak.

Pohađajući školu tenisa, djeca imaju priliku da se upoznaju sa osnovama ovog sporta, te da svoje slobodno vrijeme provedu na kvalitetan način.

-Ja sam novi član Škole tenisa, imam devet godina i ovdje mi se jako sviđa, družim se sa drugarima, kazala je Ajla Kokić, polaznica Škole tenisa.

Svaki sport pa i tenis djeci pruža priliku za pravilan razvoj duha i tijela, te razvijanje pozitivnih životnih navika. Same pripreme u tenisu obuhvataju tehnički, taktički, kondicijski i mentalni aspekt.

Samim tim ova škola tenisa svojim polaznicima pruža priliku za učenje ali i usavršavanje u ovom sportu, jer nikad se ne zna, možda neko od ove djece u budućnosti postane vrhunski teniser.

Continue Reading