Connect with us

KAKANJ

Kakanjske osnovne i srednje škole učestvuju u akcijama prikupljanja pomoći za Tursku i Siriju

16.02.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

Učenici i članovi sekcije “Volonteri na djelu” iz Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj organizovali su akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć područijima koja su pogođena zemljotresom u Turskoj i Siriji. Akcija je uspješno realizovana i u vrlo kratkom periodu, za samo četiri dana, prikupljen je iznos od oko 4.000 KM.

“Volonteri na djelu” zajedno sa svojom nastavncom Amelom Hadžić su realizovali još jednu humanitarnu akciju u okviru svoje sekcije. Odziv učenika kao i podrška roditelja bila je ogromna što je rezultiralo veoma uspješnom akcijom.

– Naša škola se pokazala kao veliki humanitarac kroz različite akcije pomoći. Ipak akcija za pomoć nastradalima u zemljotresu u Turskoj i Siriji može se izdvojiti kao jedna od uspješnijih – kazala je Nejra Đokić, učenica i članica volonterske sekcije.

Humanost, iskrenost, dobrota i čisto srce, epiteti su koji opisuju djecu. Njihova nevinost i spremnost da pomognu kada je to potrebno je fasinantna i može poslužiti kao primjer mnogima.

Lamija Mašić učenica devetog razreda smatra da je važno da se mladi uključe u različite vidove pomoći.

– Na ovaj način želimo uputiti poziv svima koji mogu pomoći da se uključe u ovakve akcije, poseban poziv upućujemo školama – izjavila je članica sekcije “Volonteri na djelu”, Lamija Skeledžija.

Kakanj i sve njegove osnovne i srednje škole organizovale su akcije prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Turskoj i Siriji. Roditelji, prosvjetni radnici, učenici ali i svi Kakanjci su se bez razmišljanja i sa velikom empatijom pridružili svim organizovanim akcijama i tako još jednom pokazali svoju humanost.

Continue Reading