Connect with us

KAKANJ

Klub prijatelja Fondacije Muharem Berbić nudi brojne sadržaje, od velike važnosti podrška građana

16.08.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Klub prijatelja Fondacije Muharem Berbić u okviru svog rada realizuje brojne programske aktivnosti kako za djecu tako i za odrasle. U kafiću koji se nalazi u sklopu Fondacije rade osobe sa invalditetom. Iz Fondacije su još jednom pozvali sve građane da dođu u Klub i daju podršku ovim mladim ljudima koji imaju samo jednu želju – raditi i od svog rada živjeti.

Otvaranjem Kluba prijatelja Fondacije „Muharem Berbić“ u Kaknju stvorila se prilika da mladi ljudi – osobe sa invaliditetom dobiju mogućnost za stručno osposobljavanje, da razviju svoje vještine, steknu socio-ekonomsku neovisnost i da postanu korisni članovi svoje zajednice. Trojica mladića zaposleni su u kafiću koji se nalazi u sklopu Fondacije. Željni rada, da se dokažu i pokažu koliko mogu, ovi vrijedni momci pozivaju sve građane kako Kaknja tako i šire da ih posjete i na taj način daju im kako materijalnu tako i moralnu podršku, jer kako i sami rekoše-prave najbolju kafu u gradu.

-Sretan sam što imam priliku da radim ovdje. Pozivam svoje sugrađane da dođu jer ako budu dolazi i mi ćemo imati posla. Od njihovog dolaska zavisi naš opstanak, istakako je uposlenik kafića Kluba prijatelja FMB, Malik Brkić.

-Mi posjedujemo kafić u kojem rade tri osobe sa invaliditetom i evo ko god je došao rekao je da se ovdje poslužuju najbolje kafe u gradu. Cijene su niže u odnosu na ostale kafiće na području općine Kakanj. Međutim i to je bilo nedovoljno za posjetu i dolazak u naše prostorije. Pored kafića mi nudimo i radionice za djecu, Klub prijatelja knjige, sadržaje za odrasle i još mnogo toga, istakla je Ajla Vehab-Hrusto-program menadžerica Fondacije „ Muharem Berbić“ Kakanj.

Menadžerica kluba Ajla Vehab-Hrusto istakla je da su sadržaji koje redovno organizuju uglavnom edukativnog karaktera i namijenjeni su za sve generacije. Da bi njihov rad bio prepoznat potrebna im je i podrška lokalne zajednice odnosno građana koji će učestvovati u njihovom radu i podržati sve ono što nude.

-Ovim putem želim da pozovem naše sugrađane da zaprate našu starnicu Klub prijatelja FMB na društvenim mrežama kako bi bili u toku sa svim našim dešavanjima koja se realizuju u Klubu i da se odazovu u što većem broju, istakla je Vehab-Hrusto.

Podrška onih od kojih je potekla ideja nikada nije izostala i neće ali Vehab-Hrusto naglašava da je atmosfera ljepša i ugodnija kada su u fondaciji ljudi, kada Edmin, Malik i Viladan imaju koga uslužiti i porazgovarati.

Continue Reading