Connect with us

ZE-DO KANTON

Mesud Pezer i Jasmina Merdić proglašeni najboljim sportistima ZDK za 2023. godinu

09.03.2024.
ntvic.ba (Dž.H., A.T.)

U  Bosanskom narodnom pozorištu Zenica upriličena manifestacija izbor najboljih sportista i sportskh organizacija za 2023. godinu Zeničko dobojskog kantona. Manifestacija je održana u organizaciji Sportskog saveza i informatinih novina „Naša Riječ“, a pod pokroviteljstvom Vlade ZDK. Najboljim sportistima za prošlu godinu proglašeni su atletičar Mesud Pezer i reprezentativka u kik boksu Jasmina Merdić.

I ove godine, manifestacija izbor najboljih sportista i sportskih organizacija za 2023. godinu ZDK, okupila je najbolje sportiste, sportske organizacije, sportske radnike, kao i trenere.

Za najboljeg sportistu proglašen je dugogodišnji seniorski atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine u kuglanju Mesud Pezer.

Nagrada za najbolju sportistkinju pripala je Jasmini Merdić, članici kluba borilačkih  sportova „Titanium“ Usora. U svojoj dosadašnjoj karijeri, Jasmina je osvojila više od 200 medalja.

-Zaista mi je velika čast biti među svim ovim sportistima. Zahvalila bih se novinama „Naša Riječ“ kao i žiriju, kazala je za NTV IC Jasmina Merdić, najbolja sportistkinja ZDK za 2023. godinu.

Na ovoj manifestaciji nagrade su dobili i najuspješniji sportisti i sportski radnici iz Kaknja. Među pet najboljih seniora našli su se Mehmed Čaluk i Ahmed Krnjić.

-Izuzetna mi je čast i veoma mi je drago što sam tu prisutan dugi niz godina. Ovo je priznanje koje mi daje dodatni motiv i snagu za dalji rad, istakao je Ahmed Krnjić, dobitnik priznanja u seniorskoj konkurenciji.

Najuspješnijim junorima za 2023. godinu proglašeni su Evel Smriko, Atletski klub Zenica i Kanita Muminović, klub borilačkih sportova „Titanium“ Usora. Među tri najbolja juniora je i Kenan Smaka iz kluba borilačkih sportova „Ratnik „Kakanj. Najbolji sportski kolektiv je Atletski klub Zenica. Nagrada za životno djelo dobio je Aziz Kevelj.Najbolji juniorski sportski kolektiv je Taekwondo klub Rudar Kakanj.

-Juniori su u 2023. godini učestvovali na osam turnira ekipno. Zadovoljni smo postignutim rezultatima, pogotovo na sedam turnira na kojima smo ekipno osvojili prvo mjesto, naglasio je za NTV IC Adnan Kozlo iz Taekwondo kluba Rudar Kakanj.

Najbolji trener u prošloj godini je Mehmed Skender, Atletski klub Zenica. U najužoj konkurenciji za najboljeg sportskog radnika našao se i kakanjac Sulejman Bitić. Na ovogodišnjoj manifestaciji zaslužena pažnja poklonjena je i onim najmlađim sportistima, mladim nadama Zeničko dobojskog kantona. Dodijeljene su i nagrade za najuspješnije u invalidnom sportu, te specijalna priznanja.

Continue Reading