Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Bilten za 05.07.2023. godine

06.07.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.07.2023. godine, u 13,45 sati, u mjestu Milkovići, prilikom pregleda lica A.H. (1999.) iz Zenice, pronađena su dva pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Visoko

Dana 05.07.2023. godine, u 17,00 sati, u ulici Ibrahima Hodžića, od strane tri lica čiji identitet se utvrđuje, izvršen je fizički napad na B.O. (1974.) iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede, konstatovane u službi Hitne medicinske pomoći Visoko. Također, osumnjičeni su upotrebom predmeta razbili prednje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke Škoda te oštetili i otuđili mobitel marke Xiaomi Redmi Note 8, vlasništvo oštećenog. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 05.07.2023. godine, u 14,00 sati, dežurna služba Policijske stanice Tešanj je obaviještena da se u mjestu Piljužići, dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza, u kojoj je učestvovao moped marke “Mondo Croser XP” kojim je upravljalo maloljetno lice, rođeno 2006.godine, iz Tešnja, koje je ovom prilikom smrtno stradalo. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, pod nadzorom dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading