Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Bilten za 19.06.2023. godine

20.06-2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 19.06.2023. godine, u 17,10 sati, u ulici Branilaca, prilikom pregleda lica S.A. (1993.) iz Kaknja, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 19.06.2023. godine, u 17,50 sati, u ulici 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade, prilikom pregleda lica H.D. (1980.) iz Kaknja, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Maglaj

Dana 19.06.2023. godine, u 22,00 sati, u mjestu Poljice, prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode, od strane policijskih službenika u putničkom motornom vozilu marke “Audi” kojim je upravljao D.J. (1996.) dok se na mjestu suvozača nalazilo lice B.A.(1998.), oba iz Maglaja, u vozilu je uočeno šest pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Od strane službenika Policijske stanice Maglaj vozilo je zapečaćeno i preveženo na službeni parking, gdje će uz naredbu nadležnog suda biti izvršen pretres vozila, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Tešanj

U vremenskom periodu od 10.06. do 19.06.2023. godine, u mjestu Bobare, izvršeno je krivično djelo “Krađa”. Tom prilikom iz kuće otuđena torba marke “Esprit” i laptop marke “HP”, vlasništvo S.N. iz Teslića. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Usora

U vremenskom periodu od 16.06. do 19.06.2023. godine, u mjestu Žabljak, izvršeno je krivično djelo “Krađa” iz prostora firme “Eurel BH”, vlasništvo B.J. iz Tešnja. Tom prilikom je otuđena određena količina bakarnih cijevi. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Maglaj

Dana 19.06.2023. godine, u 19,55 sati, na magistralnom putu M- 17, u mjestu Poljice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvavali putničko motorno vozilo marke “Audi” kojim je upravljao D.J. (1996.) iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede a dok je suvozač iz istog vozila B.A. (1998.) iz Maglaja zadobio lakše povrede, konstatovene u Kantonalnoj bolnici Zenica i putničko motorno vozilo marke “VW-Tiguan” kojim je upravljao H.J.(1980.) iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede kao i saputnici u vozilu S.N. (1986.) i S.H. (1950.) iz Žepča, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Maglaj, dok je suvozač iz istog vozila, S.S. (1953.) iz Žepča, zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Ze-Do kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica do je na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading