Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 08.02.2023. godine

09.02.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 08.02.2023. godine, u 01,30 sati, u ulici Fakultetska, od strane lica Đ.J. (2000.) i P.L. (2000.) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Razbojništvo” nad licem Š.B. (1998.) iz Zenice, koji je zadobio lakše tjelesne povrede. Ovom prilikom od oštećenog je otuđeno putničko motorno vozilo marke “Peugeot” i mobilni telefon marke “Samsung”. Osumnjičena lica su istog dana, u 13,20 sati, u ulici Safvet bega Bašagića, locirana i lišena slobode, nakon čega je zavedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta prijavljenog krivičnog djela izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 08.02.2023. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj, prijavljeno je krivično djelo “Krađa”, počinjeno u ulici Mehmeda Skopljaka, gdje je iz otključanih podrumskih prostorija, vlasništvo Z.I. iz Kaknja, otuđena jedna brusilica, ubodna pila, produžni elektro kabal i određena količina alata. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 08.02.2023. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj, prijavljen je pokušaj teške krađe u mjestu Kopice, gdje je u kući vlasništvo S.A. iz Maglaja, izvršena premetačina stvari te nije evidentirano otuđenje predmeta. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 08.02.2023. godine, u 17,40 sati, na magistralnom putu M-4, u mjestu Kraševo zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW-Pasat” kojim je upravljao H.N. (1987.) iz Modriče, dok se kao suvozač u vozilu nalazio P.M. (1986) iz Modriče. Prilikom pregleda suvozača P.M. pronađeno je jedno pakovanje u kojem se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, dva upakovana sadržaja biljne materija koja asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, i određena količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Ecstasy”. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 08.02.2023. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa” koje se dogodilo u vremenskom periodu od 06.02. do 08.02.2023. godine, u mjestu Džemlić Planja, gdje je iz pomoćnog objekta, vlasništvo P.S. iz Tešnja, otuđena jedna kosačica bez motora, elektro motor sa mješalice, dva pluga i jedna kopačica. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading