Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 20.03.2023. godine

21.03.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 20.03.2023. godine, u 09,00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko prijavljeno je da je u prethodnom periodu, na području mjesta Gornja Zimča, u šumi vlasništvo Z.B. iz Ilijaša, izvršeno krivično djelo “Šumska krađa”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 20.03.2023. godine, u 12,00 sati, ulici Rudi Mali, od strane lica T.A. (1980.) i B.A. (1981.), oba iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Krađa” jedne metalne korpe vlasništvo Š.M. iz Kaknja. Lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 20.03.2023. godine, u 17,00 sati, u ulici Alije Izetbegovića, izvršen je pokušaj teške krađe u stan vlasništvo A.F. iz Zavidovića. Tom prilikom je pričinjena materijalna šteta dok nije evidentirano otuđenje predmeta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Usora

Dana 20.03.2023. godine, u 13,15 sati, u mjestu Tokići, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo R.A. iz Usore. Tom prilikom otuđena su dva TV uređaja te je oštećena kamera videonadzora na ulaznim vratima. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 20.03.2023. godine, u 16,25 sati, u ulici Crkvice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Ford” kojim je upravljala H.A. (1994.) iz Zenice i pješak Z.N. (1957.) iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading