Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 21.03.2023. godine

22.03.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 20.03.2023. godine u 22.45 sati, u ulica Bistua Nuova, prilikom pregleda lica M.M. (1989.) iz Zenice, pronađena su dva upakovana sadržaja sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i tri tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Ecstasy”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 21.03.2023. godine, u 11,50 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Utaja”, počinjeno u prethodnom periodu na štetu lica O.A. iz Visokog. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Breza

Dana 21.03.2023. godine, u 20,40 sati, u mjestu Vidonja, prilikom pregleda lica E.A. (1990.) i G.A. (1992.), oba iz Ilijaša, pronađena su dva upakovna sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Od strane istražitelja Policijske stanice Breza izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 21.03.2023. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Zavidovići prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa” počinjeno u prethodnom periodu, u mjestu Karalići. Tom prilikom je iz kuće vlasništvo K.Š. iz Zavidovića, otuđena jedna motorna pila i jedna bušilica. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 21.03.2023. godine, oko 11,30 sati, u mjestu Bakotić, od strane lica Đ.S. (1962.) iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo “Šumska krađa” oko 5 m³ ogrijevnog drveta. Drvna masa je oduzeta, a nakon toga predata uposleniku Kantonalne uprave za šumarstvo Zeničko-dobojskog kantona. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 10.03. do 21.03.2023. godine, u mjestu Gornji Rakovac, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, razbijanjem stakla na prozorima i oštećenju fasade na kući, vlasništvo S.D. iz Maglaja. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 20/21.03.2023. godine, u vremenu od 23,00 do 07,00 sati, u mjestu Piljužići, izvršeno je krivično djelo “Krađa” registarskih tablica O04-M-694 sa autobusa marke “Setra”, vlasništvo Z.N. iz Tešnja. Od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading