Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 24.04.2023. godine

25.04.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 23/24.04.2023. godine, u mjestu Sebuje, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u vikendicu, vlasništvo Č.D. iz Zenice. Tom prilikom su otuđene dvije boce alkoholnog pića. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 12.04. do 24.04.2023. godine, u mjestu Puhovac, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u Planinarski dom “Lazina”. Tom prilikom je otuđen jedan akumulator, jedna sjekira te određena količina lima i građevinskog materijala. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

U vremenskom periodu od 21.04. do 24.04.2023. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u prostorije Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković”. Tom prilikom je otuđen aparat za varenje i određena količina sijalica. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stancie Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Breza

Dana 23.04.2023. godine, u 15,15 sati, u mjestu Podgora, od strane lica S.S. iz Breze izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje”, fizičkim napadom na P.A. iz Breze, koji je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U vremenskom periodu od 19.04. do 24.04.2023. godine, u mjestu Stara Kamenica, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” iz vikendice u izgradnji, vlasništvo D.A. iz Zavidovića. Tom prilikom je otuđena određena količina građevinskog materijala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 24.04.2023. godine, u 13,30 sati, u mjestu Potočani, prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke “BMW” kojim je upravljao M.S. (2000.) iz Tešnja, pronađen je upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading