Connect with us

KAKANJ

NTV IC Kakanj obilježava 30 godina postojanja i rada

10.04.2024.
ntvic.ba (N.B.)

NTV IC Kakanj obilježava 30 godina postojanja i rada. Nastala je ratne 1994. godine, u najtežim trenucima borbe za Bosnu i Hercegovinu. Iza nas su tri decenije kontinuiranog medijskog djelovanja u kojem smo nastojali građanima pružiti pravovremene i relevantne informacije, edukativne, vjerske, sportske i zabavne sadržaje. Nakon 30 godina rada naša misija je ostati u službi objektivnog informisanja, pozivati na odgovornost i biti promotor pozitivnih društvenih precesa u našem društvu.

Tri decenije NTVIC Kakanj dio je medijskog prostora BiH. Od samog početka rada, u ratnim uslovima i posljeratnom periodu kada se suočavala sa brojnim izazovima, nedostatka stručnog kadra i nedovoljne tehničke opremljenosti, do danas, kada nastoji zadržati vodeću poziciju među lokalnim TV kućama u BiH, ciljevi su ostali isti – pravovremeno informisanje o aktuelnim dešavanjima i društvenim procesima na području općine Kakanj, ZDK i BiH.

Danas NTVIC Kakanj proizvodi 17 sati programa dnevno, od čega značajan dio čini vlastiti program iza kojeg stoji čitav tim ljudi – novinara, snimatelja, montažera, realizatora, urednika. Svi oni svakodnevno se zalažu da odgovore na zahtjeve i potrebe javnosti i zadovolje profesionalne standarde i kriterije.

Dajemo veliki doprinos u afirmisanju pozitivnih društvenih vrijednosti naše lokalne zajednice. Pratimo i promovišemo rad institucija i kolektiva, nevladinog sektora, kakanjskih učenika i studenata, sportskih klubova, ustanova kulture i vjerskih zajednica. Kada su životi i imovina građana ugroženi, ne pravimo senzacionalističke sadržaje nego nastojimo biti na usluzi građanima i nadležnim institucijama. Ukazujemo na probleme i tražimo reakcije nadležnih.  

Zadatak koji postavljamo sebi povodom još jedne godišnjice rada jeste da vlastiti proizvedeni program bude nosilac u ukupnoj programskoj šemi – u tom cilju danas realizujemo vlastiti informativni, vjerski, edukativni i sportski program.

Prateći zahtjeve i potrebe tržišta NTV IC, kroz podružnicu X-Net, širi svoju djelatnost u oblasti komunikacija i interneta.  

Punih 30 godina NTV IC je na usluzi građanima Kaknja. To ćemo biti i u narednom periodu. Prat ćemo najnovija tehnička dostignuća, visoke profesionalne standarde i svojim radom doprinositi razvoju naše lokalne zajednice i bosanskohercegovačkog društva.