Connect with us

KAKANJ

Održano tradicionalno druženje Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi Termoelektrana                                               

05.06.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Proteklog vikenda na kakanjskom izletištu Bočica, održano je tradicionalno druženje članova Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi Termoelektrana Kakanj. Održana je i izvještajna skupština sekcije, te su dodijeljene i zahvalnice zaslužnim članovima  sekcije.

Tradicionalnom druženju na Bočići prisustvovalo je oko 60 članova Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi Termoelektrana Kakanj. Bila je ovo prilika da se sumiraju rezultati rada sekcije ostvareni tokom prošle godine. Također, članovima koji redovno učestvuju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, dodijeljene su zahvalnice.

-Nismo odavno dodjeljivali zahvalnice, zadnji put to smo uradili 2016. godine. I evo okupili smo se da ljudima iskažemo poštovanje zbog toga što daruju najdagocjeniju tečnost, krv. Zahvalnice smo uručili članovima koji su do sada dali krv, 10, 20, 30, 40 i čak 50 puta. Nadam se da će ovi nagrađeni i dalje nastaviti darivati krv, kazao je Rusmir Lizde, jedan od osnivača sekcije dobrovoljnih davalaca krvi Termoelektrana.

Jedan od dugogodišnjih članova sekcije je i Nijaz Čabaravdić. Krv je darovao više od 20 puta i spreman je da se u svakom momentu odazove ovom humanom poziv.

-Što se tiče darivanja krvi, nikad ni jednom se nisam loše, odnosno nisam imao nikakvih zdravstvenih problema. Uvijek sam se lijepo osjećao. Dobio sam zahvalnicu, jer sam 30 puta darovao krv, istakao je Nijaz Čabaravdić, dugogodišnji član sekcije dobrovoljnih davalaca krvi Termoelektrana.

Sekcija dobrovoljnih davalaca krvi Termoelektrana Kakanj, zvanično je počela sa radom 2006. godine. Trenutno broji više od 100 članova, koji redovno učestvuju u mnogim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, ne samo u Kaknju nego i u drugim gradovima širim Bosne i Hercegovine.

Continue Reading