Connect with us

KAKANJ

Optički studio „Bjelopoljak“ 40 godina brine o zdravlju očiju

05.01.2024.
ntvic.ba (A. K.)

Optički studio „Bjelopoljak“ proslavio je 40. godišnjicu uspješnog rada. Postojanje i kontinuiran rad svih ovih godina rezultat su stalnog napretka u struci, školovanja i usavršavanja zaposlenika, proširivanja ponude i usluga, te nabavke oftalmološke opreme vrhunskog kvaliteta, a sve sa ciljem očuvanja i poboljšanja zdravlja očiju svojih pacijenata.

Optički studio „Bjelopoljak“ odnosno tadašnji naziv Optika „Bjelopoljak“ nastao je idejom i vizijom optičara Ahmeda Bjelopoljaka, davne 1984. godine. Nekoliko godina poslije odnosno 1998. godine, uvedena je i oftamološka ordinacija u kojoj ordinira primarijus spec. oftamolog dr. Sajma Bjelopoljak. U svih 40 godina rada fokus Optičkog studija „Bjelopoljak“ bilo je zdravlje pacijenata, zbog čega je nužno bilo ići u korak sa tehnološkim napretkom optičarske djelatnosti i nabavkom najsavremenije dijagnostike i opreme.

-Ideja je bila da u svom poslu budemo najbolji i po ocjenama mnogih referentnih kuća i stručnih lica mi smo dostigli jedan zadovoljavajući nivo. Naravno, to nas nije zadovoljilo pa smo se dodatno usavršavali i nabavaljali najsavremeniju opremu. Kontinuiranu podršku svih ovih godina imali smo i od naših ljudi koji žive i rade u dijaspori. Mnogo je truda uloženo da bi danas bili tu gdje jesmo, istakao je Ahmed Bjelopoljak- vlasnik Optičkog studija „Bjelopoljak“.

Optički studio porodični je biznis u koji je utkano mnogo truda i rada a velika pažnja posvećena je edukaciji i usavršavanju stručnog osoblja u domenu optike ali i oftamologije. Sve je to doprinijelo da je Optički studio „Bjelopoljak“ uspio izrasti u danas prepoznatljiv brend, kako na našim prostorima tako i šire. U znak zahvalnosti, Optički studio pripremio je i popust od 40% na sve vrste dioptrijskih i zaštitnih stakala.

-Želim da vas pozovem da u narednih sedam dana dođete u naš studio, uvjerite se u pogodnosti koje smo pripremili za vas. Radi se o 40 % popusta, to je ta simbolika 40 godina i isto toliko popusta na skoro cijeli asortiman. Radujemo se vašem dolasku jer sve ovo do sada što smo radili i napravili je  zahvaljujući našim vjernim kupcima i pacijentina, isatakao je Mirza Goga- dir. Optičkog studija „Bjelopoljak“.

Bitno spomenuti je i da je prije 14 godina porodica Bjelopoljak proširila svoj biznis i otvorila optiku Axa u Visokom u kojoj se također nude specijalistički pregledi i sve optičarske usluge. Uz sve navedeno, iz Optičkog studia Bjelopoljak istakli su da će i u narednom periodu odgovorno i profesionalno brinuti o zdravlju očiju svojih pacijenata i kupaca.

Continue Reading