Connect with us

KAKANJ

Organizacija Porodica šehida i poginulih boraca Općine Kakanj: Važno je roditeljima šehida u ovim danima pokazati da nisu sami

31.03.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Osnovni zadatak organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Kakanj jeste da vode računa o  porodicama šehida, da budu s njima u stalnom kontaktu i da im na svaki mogući način pomažu, naravno u skladu s mogućnostima. Kako bi im pokazali da nisu same, iz ove organizacije posjetili su nekoliko porodica šehida u mjesecu ramazanu, te im uputili riječi podrške i utjehe.

Univerzalne ljudske vrijednosti poput dobrote, empatije i brige o drugome u današnjem su vremenu sve češće zapostavljeni. Ipak postoje i pozitivni primjeri u našem društvu.

Naime, u najodabranijem mubarek mjesecu ramazanu, predsjednik organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Kakanj, pokucao je na vrata nekoliko porodica šehida, kako bi ovim porodicama prije svega pokazao da nisu same. Na ovaj način organizacija ispunjava jedan od svojih osnovnih ciljeva

– Mi ispred Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Kakanj kao i svake godine upriličimo posjete šehidskim porodicama u mjesecu Ramazanu. Na ovaj način smo željeli da ovim porodicama pokažemo da nisu same i da smo im podrška – istakao je Tahir Mandžuka, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Kakanj.

Iako rana na srcima onih koji su tokom agresije ostali bez svojih sinova neće nikada zarasti živjeti se mora, ovom prilikom Muhamed Bečirhodžić se zahvalio na posjeti, te istakao da ovakvi susreti donose radost i olakšavaju svakodnevnu bol.

Meni ovo puno znači, vi koji ste me posjetili i ne zaboravljate moju samoću i žalost i ja se ovim putem  zahvaljujem Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca Općine Kakanj – kazao je Muhamed Bećirhodžić, otac šehida.

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Općine Kakanj, posjetila je i porodicu Čolak u Brnjicu, s kojom su također podijelili ugodne trenutke, te im zaželjeli puno zdravlja i sreće u životu.

Lijepa riječ, osmijeh i podrška su nešto što je potrebo svima nama, naročito u današnjem vremenu otuđenosti i brzog načina života.

Šehidima koji su dali živote za domovinu Bosnu i Hercegovinu se ne možemo nikada odužiti, ono što možemo je da čuvamo trajno sjećanje na njih i žrtvu koju su podnijeli za slobodu svih nas.

Continue Reading