Connect with us

KAKANJ

Povodom Dana Općine Kakanj upriličen prijem za bivše načelnike i predsjednike Skuptine Opštine Kakanj

14.04.2023.
ntvic.ba (M.K.)

Povodom 15. aprila, Dana Općine Kakanj u uredu općinskog načelnika tradicionalno su se okupili bivši predsjednici Skupštine Opštine Kakanj i bivši općinski načelnici. Razmijenjena su iskustva, razgovarano je o izazovima i odgovornostima vođenja Općine i, za Kakanj, bitnim projektima.

Svečani prijem za bivše načelnike i predsjednike Skupštine Opštine Kakanj u uredu načelnika Općine Kakanj, bila je prilika da se razmjene iskustva i mišljenja i otvore dijalozi o svim segmentima našeg društva. Kroz razgovor ljudi, koji su u različitim vremenskim periodima vodili naš grad, ponuđena su adekvatna rješenja i prijedlozi za unaprjeđenje razvoja Kaknja.

Mnogo je projekata koje smo otvorili, neke smo naslijedili i nastavljamo ih raditi. Svakako da otvaramo značajne projekte u infarstrukturi, u putnim pravcima, različitim ekološkim projektima, projektnim dokumentacijama za rekonstrukciju određenih cesta i kružnih tokova.  Sve su to projekti koji nas čekaju u narednom periodu – izjavio je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

Na svečanom prijemu iskazana je spremnost za razgovore o razvojnim perspektivama općine Kakanj i potencijalnim projektima, koji bi mogli rezultirati stvaranju održivih modela za jačanje općine u privrednom i turističkom smislu. Bivša načelnica Općine, jedina žena koja je bila na čelu Općine, Mirha Kulović,  ovom je prilikom istakla da je evidentan kontinuiran razvoj i napredak lokalne zajednice.  

– Ovo je jedinstvena prilika da svi zajedno ramzmijenimo iskustva i da nas načelnik obavijesti o projektima koji su trenutno aktuelni. Da mi kažemo nešto iz svog vremena kada smo bili na čelu ove ustanove.  Želim da ovo ostane tradicija i da se svi oni koji završe mandate osjećaju ponosno što su bili dio ovoga što je Kakanj postao – naglasila je Mirha Kulović, bivša načelnica Općine Kakanj.

Tradicionalnim svečanim prijemom i ove godine iskazano je poštovanje prema bivšim načelnicima i predsjednicima Skupštine opštine Kakanj za odgovoran i predan rad tokom proteklih godina.

Continue Reading