Connect with us

KAKANJ

Predstavljen program manifestacije “Kakanjski dani 2023”

21.07.2023.
ntvic.ba (M.K.)

U Parku Doma kulture u Kakanju, održana je konferencija na kojoj je predstavljen  program kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2023”. Raznovrsni  kulturni događaji, koncerti,  sportske igre i zabave za najmlađe, samo su dio programa ovogodišnje manifestacije,  na kojoj se očekuju brojni posjetioci iz svih krajeva naše zemlje.

Edukativno-zabavni, sportski, kulturni i društveni sadržaji, koncerti velikih imena regionalne muzičke scene , samo su dio programa ovogodišnje manifestacije “Kakanjski dani 2023”, koja će biti održana od 24. do 30.jula.  U samom programu će učestvovati nekoliko stotina učesnika, prvenstveno kakanjaca ali i gostiju iz različitih bh. gradova. Posebno su zanimljivi sadržaji za djecu, kojih će ove godine biti osam, a među njima su najavljene i projekcije animiranih filmova.  Hijade posjetilaca očekuje se i ove godine.

-Koncertne aktivnosti Kakanjskih dana imaju od 3 do 7 hiljada posjetilaca na otvorenom, a veliki broj ljudi posjeti i programe za djecu. Pored radionica i zabava za najmlađe, ove godine ćemo zahvaljujući novoj opremi I kinu, imati projekcije dva animirana filma koji su nedavno imali svoje premijere, rekao je Mirza Mušija dir. JU KSC Kakanj.

O bogatstvu i raznovrsnosti kada je riječ o muzičkom dijelu  ovogodišnje manifestacije, najbolje govori činjenica da je planirano održavanje osam koncerata, na glavnoj bini koja će biti instalirana u ulici Alije Izetbegovića , sa svim pratećim  tehničkim elementima koji ispunjavaju uslove velikih muzičkih imena.

-U sedam dana imat ćemo osam koncertnih aktivnosti, pet na glavnoj bini u centru grada. Potrudili smo se da sve koncertne aktivnosti budu pokrivene u tehničkom smislu sa najsavremenijom opremom, naglasio je Mušija,  te je dodao da su svi sadržaji besplatni.

Iz organizacionog odbora manifestacije Kakanjski dani, ističu kako su svi programi posebno planirani, kako bi pored zabavnog imali i  karakter edukativnog, s ciljem da u svim sadržajima učestvuju prvenstveno kakanjci.

-Nekome se čini da je ovo jednostavan posao, ali ja znam da iza ovog stoji mukotrpan rad i dosta detalja koje treba uvezati, od poljoprivrede do velikih zvijezda koje imaju svoje uslove da bi nastupili. Ništa ne bi imalo smisla, a da Kakanj ne pokaže ono što ima, kada je u pitanju sport, kultura i muzika, a naravno moramo dovesti i one koje građani traže, izjavio je načelnik Općine Kakanj, Mirnes Bajtarević.

Ono što je posebno naglašeno je da veliki broj kakanjaca koji žive van granica Bosne i Hrecegovine, svoje godišnje odmore planira u skladu sa održavanjem ove manifestacije, kako bi boraveći u rodnom gradu, imali priliku prisustvovati  brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima, što govori o kvalitetu same manifestacije. Slušajući želje  građana kada su u pitanju imena regionalnih muzičkih zvijezda, ove godine će na kakanjskoj bini nastupiti Alen Ademović, Dženan Lončarević, Zlatan Karić, Bosanac  i Sanel Smolo.

Continue Reading