Connect with us

KAKANJ

RMU Kakanj ove je godine u penziju ispratio 83 svoja uposlenika

20.12.2023.
ntvic.ba (A.K.)

RMU Kakanj ove godine u penziju ispratio 83 svoja uposlenika. Uz prigodno druženje penzinisanim radnicima uručeni su i simbolični pokloni u znak zahvalnosti za njihov nemjerljiv doprinos, mukotrpan i težak rad u ovom privrednom sektoru.

Među 83 ovogodišnja penzionisana komorata RMU Kakanj je i Mukades Hadžić koji je svoj radni vijek proveo u RMU. Iako je rudarski posao težak i odgovoran, iz višegodišnjeg iskustva i rada u ovom preduzeću, Mukades sa sobom nosi lijepe uspomene. Naglašava i činjenicu da se trud i rad uvijek isplate, ali da u svemu tome ne treba zaboraviti na ljudskost i dobar odnos, kako sa kolegama tako i sa cjelokupnim kolektivom.

-Radio sam na PK „Vrtlište“ i evo poslije 40 godina i koji mjesec idem u zasluženu penziju. Zadnjih nekoliko godina sam radio kao vozač dampera. Tokom četiri decenije rada u RMU Kakanj nisam imao značajnijih povreda, istakao je Mukades Hadžić, penzionisani rudar.      

Većina rudara koji ove godine odlaze u penziju čitav svoj radni vijek provela je u ovom preduzeću. Uz prigodne poklone komaratima su upućene riječi zahvalnosti za doprinos opstanku i razvoju kakanjskog rudnika, pred kojim su brojni izazovi.

-S pogona PK „Vrtlište“ u penziju idu 22 radnika koji su u ovoj godini stekli uslove za penzionisanje. Želimo da im se zahvalimo za doprinos kaknjskom RMU, poželimo sreću i zdravlje i duge penzionerske dane, istako je Ekredin Helja, predsj. SO pogona PK „Vrtlište“.

Obzirom da je biti rudar težak, rizičan i odgovoran posao prilika je ovo bila da se uprava i menadžment RMU Kakanj zahvali svim penzionerima jer je svaki od ovih uposlenika dao značajan doprinos u proizvodnji uglja i poslovanju Rudnika. Rudari su se simboličnim rudarskim pozdravom „Sretno“ oprostili od svojih kolega, nadajući se da će i oni koji ostaju dočekati vrijeme da odu u penziju iz preduzeća koje je na ovim prostorima i u našoj lokalnoj zajednici, odhranilo i hrani generacije Kakanjaca.

Continue Reading