Connect with us

KAKANJ

Rudarska glazba održala tradicionalni koncert u Kaknju

26.06.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Proteklog vikenda u Kaknju je upriličen redovan godišnji koncert Rudarske glazbe. Pored članova orkestra, na koncertu su nastupili i gosti solisti, Haris Kulović, Hana Talić i Elhan Mušija. Generalni pokrovitelj ovog muzičkog događaja bila je Općina Kakanj.

Članovi Orkestra Rudarske glazbe građanima Kaknja predstavili su se raznovrsnim repertoarom i izvedbama domaćih i svjetskih muzičkih ostvarenja. Redovan godišnji koncert koji sad već prelazi u tradicionalnu aktivnost, protekao je u izuzetno dobroj atmosferi.

-Meni je srce puno, veoma sam ponosan na ovaj naš orkestar koji je stvarno pokazao kvalitet. Večeras smo imali i goste soliste, Harisa Kulovića, Hanu Talić i Elhana Mušiju. Svirali smo raznovrstan repertoar, od muzike iz filmova, domaće, zabavne, narodne i rok muzike, istakao je Elmir Delibašić, predsjednik Rudarske glazbe.

Rudarska glazba je simbol Kaknja više od sedam decenija. Iz godine u godinu ova glazba nastoji unaprijediti svoj rad, te je u velikoj mjeri posvećena i afirmaciji i uključivanju mlađih članova u orkestar.

-Prošle godine smo imali jubilarni koncert, ali svaka godina je nekako na poseban način za nas jubilarna. Mi se svake godine trudimo da poboljšamo naš repertoar, naglasio je Arnes Bajramović, dirigent Rudarske glazbe.

-Zadovoljan sam, bilo je super, vidim da je i publika se odazvala u velikom broju, što mi je baš drago, dodao je Aldin Kordić, član Rudarske glazbe.

Svojim prvomajskim urancima, nastupima na svim važnijim kulturno – umjetničkim manifestacijama i obilježavanjem značajnih datuma, Rudarska glazba ostavila je snažan pečat u historiji Kaknja, te će i u narednim godinama svoje djelovanje usmjeriti ka očuvanju kulturnog identiteta Kaknja.

Continue Reading