Connect with us

ZE-DO KANTON

Skijašica Elvedina Muzaferija i atletičar Mesud Pezer najbolji sportisti ZDK za 2022. godinu

05.05.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održana manifestacija izbor najboljih sportista i sportskih organizacija Zeničko dobojskog kantona za 2022. godinu. Najboljim sportistma za proteklu godinu proglašeni su skijašica Elvedina Muzaferija i atletičar Mesud Pezer.

I ove godine manifestacija izbor sportiste Zeničko dobojskog kantona na jednom mjestu okupila je najuspješnije sportiste, trenere, sportske radnike, kolektive, te najbolje u invalidnom sportu.

Priznanje za najbolju sportistkinju ZDK za prošlu godinu pripalo je skijašici Elvedini Muzaferiji, članici Skijaškog kluba „ZE-2010“. Muzaferija zbog neodložnih obaveza nije prisustvovala ovoj manifestaciji, te je nagradu preuzeo njen suprug. Najuspješniji sportista je atletičar Mesud Pezer, član Atletskog kluba „Zenica“.

– Sanjao sam kao dječak da ću jednog dana biti najbolji sportista u svom gradu u kantonu i u državi i taj san trenutno živim sada“, istakao je Mesud Pezer, najbolji sportista ZDK za 2022. godinu.

Najbolji sportista u kategoriji osobe sa invaliditetom je Rasim Redžić, član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Zenica. Najbolji trener u ovoj kategoriji je Nedžad Salkić iz kluba sjedeće odbojke Čelik 07. Kada je riječ o ostalim priznanjima, najboljim sportskim radnikom za proteklu godinu proglašen je kakanjac Hajrudin Zekić.

– Ovo je prvi put da je na izboru sportiste godine ZDK jedna osoba sa invaliditetom izabrana za sportskog radnika godine i zbog toga mi je ovo priznanje posebno drago“, naglasio je Hajrudin Zekić, najbolji sportski radnik ZDK za 2022. godinu.

Među tri najuspješnija sportska kolektiva za proteklu godinu je i Odbojkaški klub „Kakanj 78“ koji je u 2022. godini osvojio titulu šampiona odbojkaške premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pored ovih priznanja, treba reći da su dodijeljene nagrade i u kategoriji najuspješniji junior i juniorka, te priznanja za najbolje ženske sportske klubove na području ZDK. Također uručene su nagrade i u kategoriji „sportska nada“. Važno je naglasiti da je za najboljeg trenera za 2022. godinu proglašen Mehmed Skender iz Atletskog kluba Zenica.

Specijalno priznanje za razvoj sporta u ZDK za proteklu godinu dodijeljeno je kakanjcu Fuadu Čatiću iz džudo kluba Kakanj.

Continue Reading