Connect with us

KAKANJ

Sutra će u Kaknju biti upriličena šesta po redu ulična utrku „Kakanj za pet“

04.08.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Sve je spremno za ovogodišnju tradicionalnu šestu po redu uličnu utrku „Kakanj za 5“ koja će biti upriličena sutra u 20.00 sati. Ove godine u utrci učestvuje preko 300 učesnika iz različitih gradova Bosne i Hercegovine ali i inostranstva. Prije glavne utrke, bit će upriličena i utrka za djecu u kojoj će ove godine učestvovati oko 100 djece. Organizator ovog događaja je Udruženje „KA PLUS“ u saradnji sa Općinom Kakanj.

I ove godine, ulična utrka „Kakanj za pet“ okupit će učesnike iz cijele Bosne i Hercegovine ali i inostranstva. Na ovogodišnjoj utrci nastupit će oko 320 učesnika, a ono što je posebno važno istaći je da će među učesnicima biti i najbolji atletičari Bosne i Hercegovine u trkačkim disciplinama.

-Sve je spremno za šestu po redu uličnu utrku „Kakanj za pet“. Ove godine imamo prijavljenih 320 trkača. Novitet u odnosu na prethodnu godinu je što smo se značajno više fokusirali na dječiju utrku. Na uličnu utrku „Kakanj za pet“ prijavljeni su najbolji bosanskohercegovački atletičari i najbolji trkači, prvaci države na 1500, 3000 i 10000 metara, te polumaraton i maraton. Najviše nas raduje to što imamo mnogo naših sugrađana koji učestvuju u utrci. Također, dolaze nam velike grupe iz Sarajeva, Zenice, Banovića i Stoca. Imamo učesnike i iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, kao i veći broj naših sugrađana koji žive u drugim zemljama od Kanade do Njemačke,  kazao nam je Senad Bajrić, organizator utrke i predsjednik Udruženja „KA PLUS“.

Continue Reading