Connect with us

KAKANJ

TC Kakanj obilježila 45. godišnjicu rada

15.12.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Danas je u TC Kakanj upriličen tradicionalni prijem i druženje povodom 45. godišnjice TC. Poslovnu godinu TC završava pozitivnim poslovanjem, a uporedo sa trendom uspješnog poslovanja i ulaganja u projekte unaprjeđenja proizvodnje, TC je i u ovoj godini radila na ekološkim projektima te projektima podrške i pomoći lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

Povodom obilježavanja 45. godina rada i uspješnog poslovanja u TC Kakanj okupili su se sadašnji ali i bivši radinici, penzioneri ove tvornice kako bi zajedno sa upravom i menadžmentom jedne od najuspješnijih kompanija u BIH obilježili jednu od, kako je istaknuto, najboljih godina u historiji TC Kakanj. TC ispunila je ovogodišnji plan proizvodnje i bilježi sjajne rezultate.

-Ovo je jedna od najboljih godina u historiji TC Kakanj, uporediva je sa građevinskom ekspanzijom koju smo imali 2007. i 2008. godine i u smislu fizičkog obima proizvodnje, količine, ali i finasijskom segmentu, istakao je Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja TC Kakanj.

I ovoga puta istaknuto je da su upravo radnici ti koji su tokom protekle četiri decenije bili okosnica razvoja Tvornice. Penzioneri kakanjske cementare iz  godine u godinu okupljaju se na ovom mjestu i s ponosom ističu da se i danas cijeni njihovo mišljenje, koje je nekada doprinosilo razvoju, jedne od vodećih kompanija u BIH.

-Bio sam radnik TC Kakanj od 1978. do 2008. godine. Hvala Bogu zdrav sam i nadam se da ću i narednih godina prisustvovati obilježvanju godišnjice naše TC. Iskoristi bih priliku da se zahvalim svima, posebno rukovodstvu koje se i danas brine o nama i našim potrebama, istakao je Muradif Skeledžija, penzioner.

-Radio sam u TC od same izgradnje i sudjelovao u njenom razvoju i napretku. Već 37 godina sam penzioner i zahvaljujem se svima što nas svake godine pozovu na druženje. Nama penzionerima ovo mnogo znači, istakao je Eniz Karić, penzioner.

Bila je ovo prilika da se zaposlenima koji su napunili 25 godina staža radeći i doprinoseći ovom uspješnom kolektivu dodijele i posebna priznanja. Simbolične nagrade dodijeljene su i svim penzionisanim radnicima Tvornice. Također, dodijeljene su i specijalne nagrade „Šampion sigurnosti“ koje se dodjeljuje uposlenicima koji su posvećeni unaprjeđenju bezbjednosti i zaštite na radu.

-TC ulaže velike napore da se ozljede na radu spriječe. Zaštita na radu i korištenje zaštitne opreme je prioritet u našoj tvornici, naglasio je Almir Aliefendić, dobitnik priznanja“ Šampion sigurnosti“.

Zalaganjem i predanim radom svih uposlenih od svog osnivanja pa do danas, TC Kakanj koja posluje u okviru Hidelberg grupacije postala je brend na polju proizvodnje i prodaje cementa i kao takva vodeća je kompanija u ovoj oblasti ne samo u BIH nego i svijetu. Rezultat tih napora su i postrojenja usklađena sa najstrožijim propisima EU ali i visok stepen održivog razvoja ekologije i društvene odgovornosti.

Continue Reading