Connect with us

KAKANJ

U toku praznično ukrašavanje kakanjskih ulica

16.12.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Ukrašavanje grada povodom nastupajućih novogodišnjih praznika počelo je početkom decembra. Grad će u narednih nekoliko dana biti dodatno osvijetljen i ukrašen kako bi se upotpunila praznična atmosfera uoči novogodišnjih praznika. Za ovu je namjenu ove godine Općina Kakanj izdvojila značajnija novčana sredstva.

Putem Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj u užem gradskom području započete su aktivnosti na prazničnom ukrašavanju. Obzirom da se radi o svijetlećim segmentima pomenute aktivnosti obavlja JP „Grijanje“ Kakanj, u čijoj je nadležnosti održavanje javne rasvjete.

-I ove godine poduzeli smo aktivnosti na prazničnom uređenju grada odnosno užeg gradskog područja i već se radi na terenu. Obzirom da se radi o eksponatima na stubovima javne rasvjete, radove izvodi JP „Grijanje“ Kakanj, istakao je Zijad Neimarlija, diektor Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj.

Iz Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj naglašavaju da su ove godine nastojali da dopune i obogate kolekciju postojećih ukrasa koji su se koristili u proteklim godinama. Kakanjcima već dobro poznata jelka kod gradske fontane bit će zamjenjena novom, koja će na sebi imati svu potrebnu dekoraciju.

-U toku je postupak javne nabavke za kupovinu nove jelke jer je stara jelka dotrajala i bilo ju je potrebno zamijeniti. Osim toga radit ćemo dekoraciju na zelenoj površini u blizini male ulice, istakao je Nemarlija.

Obzirom da kupovina ukrasnih segmeneta i pratećih sadržaja iziskuje dodatna ulaganja, Općina Kakanj opredjeljena je da ukrase koje kupi koristi nekoliko godina. Plan je da tako bude i u narednom periodu.

-Općina Kakanj nema toliki budžet da izdvoji 100.000 KM ali može izdvojiti oko 30.000 KM. Svake godine se kupuju novi segmeti za ukrašavanje kako bi se upotpunila kolekcija koja može trajati niz godina, istakao je Zijad Neimarlija, direktor Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj.

Sve aktivnosti oko novogodišnjeg ukrašavanja urbanog dijela grada, općina Kakanj provodi s ciljem da građanima bar na ovaj način uljepša predstojeće blagdanske i novogodišnje praznike.

Continue Reading