Connect with us

KAKANJ

U Gimnaziji „Muhsin Rizvić“ Kakanj upriličen tradicionalni iftar

25.03.2024.
ntvic.ba (A.T.)

Protekle sedmice u Gimnaziji „Muhsin Rizvić“ Kakanj upriličen je veliki iftar za učenike i profesore, te predstavnike ove Škole. Iftar, za preko 200 postača, organizovan je zahvaljujući rukovodstvu Škole, Vijeću učenika, te donatorima.

Već treću godinu, u Gimnaziji „Muhsin Rizvić“ Kakanj organizovan je iftar kojem je prisustvovalo više od 200 učenika. U odnosu na prethodne godine, ovo je najveći broj učenika, koji su prisustvovali iftaru. Direktor Gimnazije Maid Goralija, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su i ove godine uspjeli organizovati ovaj događaj.

-Meni je veliko zadovoljstvo da Gimnazija „Muhsin Rizvić“ Kakanj već treću godinu zaredom organizira iftar u prostorijama Gimnazije. Prethodnih godina je bio manji odziv učenika. Ove godine imamo najveći odziv, preko 200 postača, koji su se okupili da zajedno iftarimo. Meni je posebno drago da u ovom iftaru učestvuju učenici i profesori, koji su različitih vjeroispovijesti, istakao je za NTV IC Maid Goralija, direktor Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj.

Većinu posla pri organizaciji iftara obavili su učenici prve i druge smjene ove Škole, koji su na ovaj način ukazali na značaj druženja i zajedništva, te njegovanja univerzalnih ljudskih vrijednosti.

-I ove godine je Vijeće učenika učestvovalo u organizaciji iftara, pripremali smo ključne stvari i baš se radujemo i jako smo zadovoljni, jer svake godine, ovaj iftar je sve bolji i bolji, kazala je za NTV IC Sara Smolo, predsjednica Vijeća učenika Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj.

-Drago nam je što svake godine je sve veći i veći odziv učenika, koji sa zadovoljstvom čekaju iftar, dodala je za NTV IC Mubina Mehmedović, učenica Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj.

Sa ovog događaja je poslata poruka da trebamo biti ljudi, bez obzira kakva uvjerenja nosimo u srcu, te da samo zajedničkim djelovanjem možemo postići određene rezultate za dobrobit svih nas.

Continue Reading