Connect with us

KAKANJ

U Kaknju održana promocija knjige Ejuba Hadžića Čovjek snuje, Bog određuje

24.08.2023.
ntvic.ba

Jučer je u Kaknju u prostorijama Kluba prijatelja Fondacije Muharem Berbić, u organizaciji Udruženja Mladi muslimani Kakanj, održana promocija knjige Ejuba Hadžića Čovjek snuje, Bog određuje.

Ejub Hadžić je rođen u Kaknju, a veći dio svog radnog vijeka je proveo u Africi gdje je radio za UN na projektima razvoja poljoprivrede. Godine 1949. je uhapšen u Zagrebu i osuđen zajedno sa ostalim pripadnicima Mladih muslimana na sedam godina zatvora.

Na 268 stranica knjige Hadžić je, između ostalog, opisao svoj životni put, školovanje, rad u Africi za Ujedinjene nacije, djelovanje kroz Mlade muslimane, hapšenje, zatvor, privođenje u okviru “Sarajevskog procesa”.

Na promociji je istaknuta važna uloga članova organizacije „Mladi Muslimani“ na kreiranje slobodnog i demokratskog bosanskohercegovačkog društva. Na promociji su, pored autora, govorili Nihad Talić, predsjednik Udruženja “Mladi muslimani” Kakanj, Dženan Kubat, predsjednik Skupštine Udruženja “Mladi muslimani” BiH, Nizama Hadžić i Alen Zečević.

Continue Reading