Connect with us

KAKANJ

U Kaknju upriličen humanitarni Bazar za pomoć narodu Palestine

10.11.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

Nekoliko kakanjskih humanitarnih udruženja i neformalnih grupa organizovalo je humanitarni bazar za pomoć narodu Palestine.  Na bazaru su se po simboličnim cijenama prodavali kolači koje su pravile i donirale vrijedne Kakanjke, njih preko stotinu. Sa kolačima ili drugim vidom pomoći u ovu humanitarnu akciju uključile su se i žene iz Visokog, a veliki broj građana Kaknja nesebično je podržao ovu akciju kako bi pomogli narodu Palestine. 

Današnji humanitarni bazar za Palestinu kod Sahat kule u Kaknju još je jednom pokazao humanost i solidarnost građana Kaknja na djelu. Inicijativa za pokretanje ove humanitarne akcije, kazali su nam organizatori pokrenuta je od strane jedne članice neformalne grupe koja je jedan od organizatora. Spremnost velikog broja žena koje su nesebično pravile kolače za ovaj plemeniti cilj-i organizatore ali i građane Kaknja posebno je dirnuo.

-Sve je ovo bilo na inicijativu jedne naše sestre, i mi smo to sa radošću prihvatili da organizujemo ovaj bazar. Preko stotinu žena se uključilo u realizaciju i pripremu ovog azara. Pravile su kolače, donirale ih i evo odziv građana Kaknja je mašallah, zadovoljni smo i nadam se da ćemo danas sve uspjeti prodati, kazala je za NTV IC Alma Karzić, organizator.

Žene koje su se kroz pravljenje i doniranje kolača odlučile uključiti u ovaj humanitarni bazar i dati svoj, makar mali doprinos kako bi pomogle narodu Palestine, vrlo su emotivno doživjele cijeli ovaj događaj. Nadaju se da će solidarnost i ljubav Kakanjaca doći do napaćenih Palestinaca.

-Zamolila bih svakog da krene od sebe da svako da svoj doprinos. Ja sam u ime Allaha dž.š. danas sa ovim ženama i molim Allaha dž.š. da spusti svoju milost i olakšicu na narod Palestine, kazala je za NTV IC Mulija Haračić, učesnica Humanitarnog bazara za Palestinu.

Humanitarni bazar za narod Palestine pomogli su i brojni kakanjski privredni subjekti. Novac koji bude prikupljen organizatori iz Kaknja će transferisati preko jednog bihaćkog udruženja s kojim od ranije srađuju, te će potom novac biti upućen organizaciji iz Turske koja je do sada uspjela da se probije na djelove Gaze tamo gdje mnoge druge organizacije to nisu uspjevale učiniti.

Continue Reading