Connect with us

KAKANJ

U mektebu Rojin Potok završeni unutrašnji radovi

27.03.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća u mjestu Rojin Potok izgrađen je mekteb u kojem su džematlije nesmetano obavljali vjerske aktivnosti. Zbog dotrajalosti ali i funkcionalnije opremljenosti, bilo je neophodno izvršiti njegovu rekonstrukciju. Radove, koji su obuhvatili kompletno unutrašnje uređenje mesdžida, finansirali su mještani ali i donatori te određeni privredni subjekti.

Mještani Rojinog Potoka su odlučili pokrenuti aktivnosti na uređenju unutrašnjeg i vanjskog prostora Mekteba, kako bi svoje vjerske obaveze izvršavali u ugodnijem i kvalitetnijem ambijentu.

– Uspjeli smo uraditi značajan dio posla zahvaljujući mještanima, ali i donatorima, koji su nam pomogli. Zadovoljni smo dosadašnjim aktivnostima i ako Bog da planiramo uraditi i vanjsko uređenje mekteba u skorije vrijeme – istakao je Mehmedalija Neimarlija, mještanin Rojinog Potoka.

Nakon što su završili radove koji podrazumijevaju zamjenu stolarije, unutrašnje uređenje, te adekvatno zagrijavanje prostora, kako je planirano, mještani će uraditi  i vanjsko utopljavanju mekteba.

Nakon završetka svih planiranih radova, oko 70 domaćinstava Rojinog Potoka će imati adekvatne uslove za odvijanje vjerskog života na ovom području.

Continue Reading