Connect with us

KAKANJ

U Mjesnoj zajednici Čatići u naselju Hrasno u toku prva faza radova na izgradnji sportskog poligona (VIDEO)

07.06.2024.
ntvic.ba (I.Š.)

U Mjesnoj zajednici Čatići u naselju Hrasno, počeli su pripremni radovi na izgradnji sportskog poligona. Vrijednost cjelokupnog projekta kojeg fanansira Općina Kakanj iznosi više od 100.000 KM.

Nakon završetka procedure oko rješavanja imovinsko pravnih odnosa i kupovine zemljišta, u naselju Hrasno započela je prva faza infrastrukturnih radova na izgradnji sportskog poligona. Prva faza radova obuhvata ravnanje kompletnog platoa, te asfaltiranje terena za nogomet sa zaštitnim mrežama iza golova.

-Prethodnih godina smo rješavali imovinsko pravne odnose i kupovinu zemljišta, to je koštalo otprilike 30.000 KM. Vrijednost prve faze radova je oko 85.000 KM. Planirano je da se kompletno poravna plato oko terena za nogomet i postavljanje mreže iza golova i rješavanje oborinskih voda. U drugoj fazi radova planiramo izgradnju košarkaškog terena i dječijeg igrališta, istakao je za NTV IC Rusmir Delibašić, predsjednik MZ Čatići.

Izgradnja sportskog poligona jedan je od prioriteta infrastrukturnih projekata u ovoj MZ. 

-Imali smo raznih projekata, uradili smo led rasvjetu do Hrasna, sad realizujemo ovaj projekat. Među prioritetnim projektima osim izgradnje sportskog poligona, svakako je i vodovod na Usijelu da se riješi, trenutno smo u fazi dobijanja građevinske dozvole, dodao je Delibašić.

Nakon što budu završeni svi neophodni radovi na izgradnji sportskog poligona, mještani naselja Hrasno, naročito djeca, imat će bolje uslove za sportske i rekreativne aktivnosti.

Continue Reading