Connect with us

KAKANJ

U okviru manifestacije “Salavat tebi, Poslaniče “ u džamiji džemata Varda upriličen Mevlud

06.10.2023.
ntvic.ba (S.I.)

U okviru manifestacije “Salavat tebi, Poslaniče “ u džamiji džemata Varda proteklog vikenda upriličen je Mevlud. Program su izveli polaznici mektepske nastave kao i bivši učenici ovoga džemata koji su došli da obilježe 25 godina rada imama pred kojim su sticali znanje. Pored ove dvije svečanosti, poklon Umra za dugogodišnjeg muteveliju i člana džematskog odbora Ezedina Čišiju  bio je nesvakidašnji događaj za sve prisutne.

-Ideja da se pozovu svi bivši učenici ovoga džemata i imama realizovana je upravo u večeri mevluda, kazao je za NTV IC imam Amel ef. Ibrahimspahić, dodavši da je u povodu 25 godina rada u džematu okupio svoje bivše učenike, sada mnoge od njih sa svojim porodicama, da su evocirali uspomene i podijelili radost viđenja nakon toliko godina.

Uz poklone koje su učenici priredili svom imamu, kako reče Amel ef, uz punu džamiju svojih učenika puno mu je i srce.

A kulminacija ove večeri bilo je iznenađenje za čestitog i vrijednog dugogodišnjeg muteveliju i mujezina Ezedina Čišiju koji je na poklon dobio Umru. Imam je svoju ideju realizovao u ovom mubarek mjesecu sa još sedam džematlija koji su u 5 min odgovorili pozitivno  i uz imama sakupili  sav novac za Umru koju će obaviti Ezedin u januaru 2024. god.

-Koliko mi je drago što sam nagrađen Umrom, toliko mi je drago što su mi moje džematlije ukazali poštovanje na ovaj način, rekao je za NTV IC član džematskog odbora Ezedin Čišija.

Poslije ove svečanosti i radosti koje su priređene u ovoj džamiji, uslijedio je i vatromet. Bila je ovo noć koja će mnogima ostati u sjećanju kao primjer kako se u džematu zajedno može učiniti mnogo na putu dobra.

Continue Reading