Connect with us

KAKANJ

U Općini Kakanj u toku Javi poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta za 2024. godinu

30.03.2024.
ntvic.ba (A.K.)

U Općini Kakanj u toku je Javi poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta za 2024. godinu, projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju”. Također, Općina Kakanj u okviru ovog programa opredijelila je sredstava i za refundaciju troškova osnivanja novih poslovnih subjekata na području općine Kakanj.

Općina Kakanj putem Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline zadnjih nekoliko godina kontinuirano radi na jačanju privrede i stvaranju povoljnog privrednog ambijenta za razvoj poduzetništva. Projektom „Pokreni svoj posao u Kaknju“ koji se realizuje već deset godina, predviđeno je sufinansiranje pokretanja i održavanja malih biznisa registrovanih kroz registraciju obrta i srodnih djelatnosti, profesionalnih djelatnosti, djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i preduzeća. Javni poziv otvoren je do 10. aprila 2024. godine.

Značajan broj poslovnih i proizvodnih djelatnosti nastao je i širio se kao rezultat poticajne politike naše Općine. Općina Kakanj u okviru programa za razvoj poduzetništva i obrta sredstva je opredijelila i za refundaciju troškova osnivanja novih poslovnih subjekata. Zahtjevi za ovu vrstu poticaja se mogu predati tokom cijele godine.

Poticajne mjere u oblasti poduzetništva i zapošljavanja jedan su od prioriteta Općine Kakanj, kojima se nastoje stvoriti preduslovi za otvaranje novih radnih mjesta i unaprjeđenje poduzetničke inicijative, posebno kod mladih ljudi, budućih nosilaca privrednog razvoja naše lokalne zajednice.

Continue Reading