Connect with us

RELIGIJA

U povodu Ramazanskog bajrama poruku svim muslimanima uputio Zakir ef. Ljubović, glavni imam MIZ Kakanj

09.04.2024.
ntvic.ba (A.T.)

Nakon mjesec dana posta, muslimani širom svijeta sutra dočekuju i obilježavaju Ramazanski bajram, jedan od najznačajnijih blagdana u islamskom kalendaru.

Prilika je to da radost bajrama vjernici podijele sa svojim porodicama, ali i komšijama, prijateljima i svim ljudima dobre volje. Bajramsku poruku svim muslimanima uputio je Zakir ef. Ljubović, glavni imam MIZ  Kakanj.

-Ojačani ramazanskim aktivnostima, vjernici trebaju da budu preteča u činjenju dobrih djela. Vjernici svojom lijepom riječju, mogu i trebaju da potaknu sebe i druge ljude na izgradnju zdrave komunikacije među ljudima. Vjernici trebaju od sebe i od drugih ljudi da očekuju pravdu i njegovanje pravednih odnosa. Empatiju kao ljudsku osobinu muslimani su osjetili kroz iskrenu pokornost Bogu.

Zato, dragi vjernici čuvajte svoje dostignute vrijednosti, nastojte i trudite se biti od onih koji će pomoći izgradnji dobrih zdravih međuljudskih odnosa. Čuvajte svoju vezu sa Gospodarom brinući se o svojoj porodici, prijateljima, rodbini i svojim komšijama.

U svijetlu ovih poruka, Bajram šerif mubarek olsun svima vama koji se radujete Bajramu. I molim Allaha dž.š. da bajramske dane provedete u zdravlju, veselju, radosti i Božijem bereketu, zajedno sa svojim najmilijim, sa komšijama, prijateljima i rodbinom, istakao je za NTV IC Zakir ef. Ljubović, glavni imam MIZ Kakanj u svojoj bajramskoj poruci.

Continue Reading