Connect with us

ZE-DO KANTON

U sjedištu Vlade ZDK prijem za 106 učenika generacije osnovnih i srednjih škola

23.06.2023.
ntvic.ba

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić danas su u sjedištu Vlade upriličile prijem za 106 učenika generacije osnovnih i srednjih škola u ovom kantonu.

Premijerka Mehmedić je učenicima i roditeljima čestitala izvanredni uspjeh u školovanju, rekavši da je ovo jedan od najsvečanijih dana u radu Vlade koju predvodi.

-Želimo da pošaljemo poruku najboljim učenicima da je znanje najbolja investicija koja je sugoročno najviše isplati, da se treba vrednovati i da svi skupa, a mi kao Vlada, u sklopu realizacije različitih projekata moramo da nastavimo da kontinuirano pružamo podršku mladima kako bismo omogućili da se ostvare i ispune svoje snove – rekla je premijerka Mehmedić.

Čestitke je uputila i ministrica Subašić rekavši da je glavna poruka učenicima “da je znanje nešto što treba vrednovati, da je učenje in i da je ono što su prave ljudske vrijednosti – a to je njihova kolegijalnost i drugarstvo, nešto što treba da nastave gajiti i vrednovati“.

Svim učenicima generacije uručena su priznanja i novčane nagrade u iznosu od 500 KM.