Connect with us

KAKANJ

U toku radovi na asfaltiranju i uređenju ulice 309. brdske brigade

05.12.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

Ulica 309. brdske brigade danas je nakon prethodno izvršenih pripremnih radova asfaltirana. Radi se o dijelu ulice od Centra za socijalni rad do pokopnog društva Zgošća. Iz Općine poručuju, u narednom periodu slijedi rekonstrukcija i drugog dijela ove ulice.

-Cilj nam je da uradimo kompletnu ulicu odnosno od dijela Centra za socijalni rad do objekta Rima. Želimo da riješimo rasvjetu, uz ovu saobraćajnicu riješili smo i podzemne instalacije JP Vodokom i JP Grijanje. Jedna traka predviđena je da bude saobraćajna, druga zaustavna. Sad imamo i trotoar. Cilj nam je i da kod bivšeg objekta Tehnomedia napravimo pješački prijelaz za djecu koja dolaze sa području Varde i Popa a koja idu u školu. To je do sad falilo ovdje, znamo da je ova ulica bila u katastrofalnom stanju, evo došlo je vrijeme da to uradimo jer će to našim sugrađanima koji žive u ovom dijelu jako puno značiti kazao je za NTV IC  Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

Vrijednost radova rekonstruisanog djela ulice 309. brdske brigade je 50.000 KM i ova su sredstva opredjeljena od strane Općine Kakanj. Za sve učesnike u saobraćaju, a posebno za pješake novi izgled ulice imat će veliki značaj obzirom da učenici ovom ulicom odlaze i vraćaju se iz škole.