Connect with us

KAKANJ

U toku javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za sufinansiranje troškova rada poljoprivrednih Udruženja članica Saveza „KAP“ Kakanj

31.08.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Općina Kakanj objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za sufinansiranje troškova rada Udruženja poljoprivrednih proizvođača članica Saveza „KAP“ Kakanj. Javni poziv je otvoren do 22. septembra tekuće godine.

Već nekoliko godina Općina Kakanj dodjeljuje podsticajna sredstva za sufinasiranje troškova rada kakanjskih poljoprivrednih Udruženja, članica Saveza „KAP“. Na taj način Općina Kakanj nastoji pružiti podršku Udruženjima u njihovom radu, te im omogućiti bolje uslove za funkcionisanje.

-Ove godine objavljen je javni poziv i traje do 22. septembra tekuće godine. I ovim putem pozivamo sva udruženja da apliciraju. Sredstva se mogu iskoristiti za troškove knjigovodstva, troškove goriva i telefona, kao i za nabavku kancelarijskog materijala. Iznos podsticaja po udruženju je 500 KM, kazao je Fadil Merdić, šef Službe za lokalni, ekonomski razvoj Općine Kakanj.

Prilikom prijave na javni poziv, zainteresovana udruženja su dužna dostaviti odgovarajuću dokumentaciju u nadležnu općinsku službu.

-Uz zahtjev, udruženja prilažu određenu dokumentaciju koja je objavljena u javnom pozivu. Između ostalog prije svega trebaju dostaviti zahtjev, zatim potvrdu o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava, kopiju rješenja o registraciji Udruženja, dokaz o finansijskom izvještaju, te dokaz o održanoj skupštini udruženja, dodao je Merdić.

Zahtjev za prijavu na javni poziv može se preuzeti na protokolu Općine Kakanj a sve dodatne informacije mogu se dobiti u službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline.

Continue Reading