Connect with us

KAKANJ

U toku rekonstrukcija Društvenog doma u Haljinićima

11.04.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Pored realizacije brojnih infrastrukturnih projekata u kakanjskim mjesnim zajednicama, u MZ Haljinići u toku su radovi na reknonstrukciji mjesnog doma. Radove zajednički finasiraju Vlada ZDK u iznosu 45.000 KM i Općina Kakanj sa iznosom od 10.000 KM.

Cilj projekta rekonstrukcije doma u MZ Haljinići  je unaprjeđenje kvalitete društvenog i socijalnog života mještana Haljinića. Obnovljeni društveni dom trebao bi biti mjesto susreta, okupljanja i svih zajedničkih aktivnosti ovdašnjih mještana. Do sada je na ovom objektu urađeno vanjsko uređenje odnosno zamjena fasade a u okviru posljednje faze predviđeno je unutrašnje uređenje prostorija koje ubuhvata niz građevinskih radova.

– Sad trenutno u domu Haljinići radi se završna faza u okviru koje je predviđena rekonstrukcija velike sale. Sa ovim radovima dom će biti potpuno renoviran i spreman za upotrebu, istakao je Marjan Mijačević, predsjednik MZ Haljinić.

Rekonstrukcija i opremanje ovog objekta trebalo bi zadovoljiti potrebe mještana. U domu će se moći realizovati različiti sadržaji za djecu, tradicionalni susreti dijaspore i lokalnog stanovništva, vjerski, kulturni i svi drugi događaji koje predlože mještani sa ovog područja.

– Ovaj dom je višenamjenski i koristit će se za druženja nakon sprovoda ali i za organizovanje različitih dođaja. Obzirom da se u neporednoj blizini nalazi igralište plan je i da se realizuju različiti sportski događaji, prventsveno za djecu i mlade, naglasio je Mijačević.

Ovim projektom značajno će se doprinijeti  atraktivnosti ovog naseljenog mjesta te poboljšati kvalitet života mještana kroz veći angažman različitih aktivnosti u ovom dijelu kakanjske općine.

Continue Reading