Connect with us

KAKANJ

U toku završni radovi na asfaltiranju dionice puta u MZ Dumanac

17.08.2023.
ntvic.ba (A.K.)

U MZ Dumanac u toku su završni radovi na asfaltiranju dijela saobraćajnice u dužini od 160 m. Radovi koje finasira Općina Kakanj iznose 30.000 KM. I ovaj projekat značajno će doprinijeti poboljšanju uslova života mještana MZ Dumanac koja po broju domaćinstava spada u jednu od većih mjesnih zajednica na području općine Kakanj.

I MZ Dumanac kojoj pripadaju podružnice Dumanac, Desetnik i Rošćevina aktivna je kada je u pitanju iniciranje infrastrukturnih projekata prema Općini Kakanj. Zajedničkim djelovanjem lokalne i mjesne zajednice kontinuirano se radi na unaprjeđenju uslova života mještana koji pripadaju ovom području. Trenutno se u mjesnoj zajednici privode kraju radovi na asfaltiranju dijela saobraćajnice koja je prethodno bila u lošem stanju i koja je zahtjevala potpunu rekonstrukciju.

-Vrijednost radova je 30.000 KM i to je nekih 160 m puta.Put ja zaista bio u katastrofalnom stanju. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Općini Kakanj što podržava naše projekte. I ovi radovi od velikog su značaja za ovdašnje mještane, istakao je  Meho Lušija- predsj. Savjeta MZ Dumanac.

Pored ovog, u proteklom periodu završena je i realizacija projekta vodosnabdjevanja sela Dumanac. Naredni korak je da se mještani priključe na vodovod i da počnu koristiti pitku vodu koje sada ima u dovoljnim količinama. Projekat je realizovan parcijalno odnoso u tri faze.

-Sa zadovoljstvom mogu da obavijestim mještane gornjeg dijela Dumanca kojih ima oko 38 domaćinstava da se krenu prijavljivati za priključke u JP „Vodokom“ Kakanj kako bi se voda konačno pustila i Dumanac konačno riješio problem pitke vode, istakao je Lušija.

Osim projekata cestovne infrastrukture i izgradnje vodova u ovom mjesnoj zajednici se aktivno radi i na unaprjeđenju vjerskog života odnosno realizovano je i nekoliko projekata na uređenju mjesne džamije. Prema riječima predsjednika Savjeta, plan je i da se u narednom periodu aktivno radi na pripremi i realizaciji različitih projekta, kako bi svi mještani ove mjesne zajednice imali jednake uslove.

Continue Reading