Connect with us

ZE-DO KANTON

U Visokom upriličen ispraćaj 29 generacije maturanata i maturantica Medrese „Osman ef. Redžović“ (VIDEO)

11.05.2024.
ntvic.ba (A.T.)

Jučer je u Visokom upriličen ispraćaj 29 generacije maturanata i maturantica Medrese „Osman ef. Redžović“. Svoje srednjoškolsko obrazovanje u ovoj školi završilo je ukupno 58 učenika. Za učenike generacije proglašeni su Nedim Smajić i Ilhana Smajić.

Maturanti medrese „Osman ef. Redžović“ dočekali su najsvečaniji trenutak svog srednjoškolskog obrazovanja. Svečanim defileom ulicama Visokog, upriličen je ispraćaj još jedne generacije maturanata ove škole. Ovi su učenici u Medresi tokom protekle četiri godine sticali znanja i provodili lijepe srednjoškolske dane. U ovoj generaciji maturanata, najuspješniji učenici su Nedim Smajić i Ilhana Smajić.

-Od samog početka školovanja u Medresi, moj cilj je bio da postanem učenik generacije i evo uspio sam i drago mi je zbog toga, kazao je za NTV IC Nedim Smajić, učenik generacije.

Da bih se postigao bilo kakav uspjeh u životu, podrška porodice je izuzetno važna. Roditelji ovih maturanata i maturantica su uložili velike napore, kako bi njihova djeca uspješno okončala jedno veoma važno životno poglavlje.

-Dočekao sam da mi druga kćerka završi Medresu i jako sam sretan i zadovoljan. Moja starija kćerka također je završila Medresu ali u Sarajevu. Kao roditelj sam ponosan i osjećaji su neopisivi, istakao je za NTV IC Almedin Valjevac.

Govoreći o ovogodišnjoj generaciji maturanata, direktor Medrese „Osman ef. Redžović“ je istakao da su ovi učenici svoje srednjoškolsko obrazovanje započeli 2020. godine u vrijeme pandemije korona virusa, te da su uprkos svim izazovima uspjeli ostvariti izuzetne rezultate.

-U ovoj generaciji od njih 58, 23 su super odlikaši, a jedno od ova tri odjeljenja maturanata, dvije godine ima prosječnu odjenu 4,5. Radi se o super odličnim maturantima i maturanticama, koji su tokom školovanja postizali zapažene rezultate i na različitim takmičenjima, naglasio je za NTV IC Dženan Rezaković, direktor Medrese „Osman ef. Redžović“.

Ovom svečanom događaju prisustvovao je i izaslanik reisu-l-uleme IZ u BiH hafiz dr. Mevludin ef. Dizdarević muftija zenički.

-Islamska zajednica je ponosna na Medresu u Visokom i na sjajne učenike koji završavaju ovu školu, poručio je za NTV IC hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, izaslanik reisu-l-uleme IZ u BiH.

Nakon završetka Medrese, pred ovim mladim ljudima su novi izazovi. Iz Medrese nose najljepše uspomene, a znanje i vještine koje su stekli tokom školovanja u ovoj obrazovnoj ustanovi nastojat će iskoristiti u daljem obrazovanju i i na svom životnom putu.

Continue Reading