Connect with us

ZE-DO KANTON

U ZDK u 2022. godini pet smrtno stradalih pješaka i 32 teško ozlijeđena

13.01.2023.
FENA

U  toku 2022. godine na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona evidentirano je 120 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci. 

Posljedice tih saobraćajnih nezgoda se ogledaju u pet smrtno stradalih pješaka, dok su 32 pješaka zadobila teške, a 88 pješaka lakše tjelesne povrede.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uputila je apel svim učesnicima u saobraćaju da povećaju opreznost te da poštuju saobraćajne propise i sigurnosna pravila.

Posebno skreću pažnju vozačima da uspore kretanje vozila kada se približavaju pješačkom prijelazu zbog propuštanja pješaka koji prelazi cestu, te da prilikom prilaska pješačkom prijelazu upravljaju vozilom s naročitim oprezom.

– Također, podsjećamo pješake da i za njih vrijede saobraćajni propisi i pravila, kojih se trebaju pridržavati kako bi povećali svoju, ali i sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju – naveli su iz MUP-a ZDK.

Continue Reading