Connect with us

KAKANJ

Učenici Gimnazije Muhsin Rizvić organizovali humanitarni bazar za pomoć narodu Palestine

23.11.2023.
ntvic.ba (M.K.)

Učenici III 1 odjeljenja Gimnazije „Muhsin Rizvić“ u prostorijama škole organizovali su humanitarni bazar za prikupljanje novčane pomoći narodu Palestine. Prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Suosjećajući bol i patnju kroz koju prolazi narod Gaze pred očima cijelog svijeta, učenici trećeg razreda Gimnazije „Muhsin Rizvić“ pokrenuli su inicijativu o organizovanju humanitarnog bazara, kako bi dali svoj doprinos u cilju pomoći narodu Palestine. Bazar su podržali kako učenici gimnazije tako i učenici drugih škola.

-Naš glavni cilje je da pokažemo humanost i solidarnost sa narodom Palestine, da neki način i mi doprinesemo kao građani Kaknja i državljani BiH. Veoma smo iznenađeni koliko se učenika naše škole aktiviralo te količinom hrane koju smo prikupili danas, također bilo je učenika drugih škola koji su nas danas posjetili što nas je također veoma obradovalo, izjavila je za NTV IC Kakanj Ajša Goralija, učenica Gimnazije „Muhsin Rizvić“.

Humanitarnom bazaru odazvao se veliki broj učenika ove škole kako kroz donaciju slanih i slatkih jela, tako i kroz kupovinu proizvoda izloženih na bazaru. Neizostavna podrška pružena je i od strane profesora, uposlenika te brojnih građana i srednjoškolaca. Jednostavan primjer, kako vlastitim zalaganjem i radom možemo biti dio ovakve humanitarne akcije, dala nam je Majra, koja je pripremala slatke mafine kako bi učestvovala u ovoj humanoj misiji.

-Sinoć sam sa mamom pripremila mafine i drago mi je što sam učestvovala u ovoj humanitarnoj akciji, nadam se da će ovo moći barem na neki način pomići narodu Palestine, izjavila je Majra Begovac učenica Gimnazije „Muhsin Rizvić“.

Cjelokupan iznos koji je sakupljen na bazaru bit će uplaćen za pomoć narodu Palestine na račun humanitarne organizacije Pomozi.ba. Ovo je bio samo jedan u nizu humanitarnih bazara i akcija organizovanih širom općine Kakanj, kako u školama tako i u drugim ustanovama. Kakanjci su još jednom potvrdili humanost na djelu i pokazali odvažnost i snagu jedinstva.

Continue Reading