Connect with us

KAKANJ

Učenici Mješovite srednje škole Kakanj realizovali aktivnost pod nazivom „Kupujmo domaće“

29.02.2024.
ntvic.ba (A.K.)

U povodu obilježavanja 1.marta – Dana nezavisnosti BIH učenici Mješovite srednje škole Kakanj realizovali su aktivnost pod nazivom „Kupujmo domaće“. Predvođeni profesorico marketinga Sabinom Mušimbegović učenici ove škole pokazali su da se domovina voli i kroz kupovinu domaćih proizvoda. Simboličnim poklonima obradovali su građane Kaknja i na taj način dali svoju podršku domaćim proizvodima.

Cilj projekta koji je Mještovita srednja škola Kakanj realizovala je da se kod učenika ali i građana razvije, probudi i ojača svijest o kupovini domaćih proizvoda odnosno proizvoda sa kodom 387. Učenici su simboličnom podjelom slatkiša i drugih proizvoda željeli da građanima Kaknja a naročito mladim ljudima poruče da se na policama brojnih marketa nalaze domaći, bh. proizvodi.

-Mi smo ovim projektom željeli da podstaknemo da građani Kaknja ali i BIH što više kupuju naše, domaće proizvode jer je tekako bitno da podržimo naše domaće kompanije, istakla je Mubina Alispahić, učenica MSŠ Kakanj.

Za realizaciju projekta učenici su od sponzora dobili proizvode, koje su na kreativan način upakovali i podjelili građanima Kaknja.

-Mi svojim primjerom dajemo podršku našoj domovini jer kupovinom domaćih proizvoda direktno podržavamo bh. kompanije kako bi one povećale svoju proizvodnju i zaposlile što više ljudi, istakao je Bakir Ganić, učenik MSŠ Kakanj.

Danas, kada su inflatorna kretanja u BIH ali i svijetu predstavljaju najveći izazov, bitno je je govoriti o ovoj temi i raditi na podizanju svijesti o njenoj važnosti, jer svako od nas, svaki pojedinac, ali i društvo u cjelini može dati svoj doprinos u stvaranju stabilne i jake ekonomije, koja je preduvjet za stvaranje napredne i stabilne države, poručeno je iz ove škole.

Continue Reading