Connect with us

KAKANJ

Upriličen svečani ispraćaj u penziju Sulejmana ef. Čelikovića i Melihe Čišija

03.01.2024.
ntvic.ba

U Čaršijskoj džamiji Kakanj upriličen je svečani ispraćaj u penziju Sulejmana efendije Čelikovića, glavnog imama MIZ Kakanj i muallime Melihe Čišija. Ovom prilikom održan je i prigodan vjerski program, te su upućene najiskrenije želje za zdravlje i dug život Sulejmana efendije i muallime Melihe.

Više od dvije decenije, Sulejman ef. Čeliković proveo je na funciji glavnog imama MIZ Kakanj. U tom periodu, dao je veliki doprinos u unaprijeđenju vjerskog života na području Medžlisa Kakanj. Svojim autoritetom i ugledom u Islamskoj zajednici, Sulejman ef. Čeliković je ostvario značajne rezultate u radu služeći i djelujući na putu dobra, te afirmaciji kakanjskog Medžlisa na prostoru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

-Ostvaren je ogroman iskorak u radu MIZ Kakanj. To je zasluga svih kolega i kolegica i džamijskih odbora, ali i džematlija. Svi mi smo doprinijeli da uživamo u onome što danas imamo. Ja bih zamolio Gospodara da pomogne onima koji ostaju raditi u Medžlisu, da nastave ovim putem još brže i još bolje, istakao je Sulejman ef. Čeliković, glavni imam MIZ Kakanj.

Muallima Meliha Čišija je dvadeset godina provela radeći kao muallima i u tom periodu je obišla sve kakanjske džemate, te se posebno istakla u radu sa mektebskom djecom. Pored toga, dvadeset godina je radila i na  administrativnim poslovima u  MIZ Kakanj, gdje je također nastojala da svoj posao obavlja savjesno i odgovorno, promovišući istinske vrijednosti dobra.

-Ovo su jako sretni momenti i zahvalna sam mojim kolegama i kolegicama i Izvršnom odboru MIZ Kakanj, koji su me ovako na jedan svečan i lijep način ispratili u penziju. I zahvaljujem Gospodaru koji mi je dao snage da ustrajem na putu Islama i prenošenja znanja o vjeri, kazala je Meliha Čišija.

Svojim radom i predanim djelovanjem, Sulejman ef. Čeliković i muallima Meliha Čišija, ostavili su veliki trag u Islamskoj zajednici, te mogu poslužiti kao primjer i inspiracija novim generacijama muslimana, koji žele da služe na putu dobra. Na kraju su prisutni zaželjeli sve najbolje u životu Sulejman efendiji i muallimi Melihi, te im izrazili duboko poštovanje za njihov trud i višedecenijski rad u Islamskoj zajednici.

Continue Reading